szubjekt

Politika, közélet, magánélet, nemiélet(höhö), sportélet, egy helyen - szigorúan szubjektíven - hiszen egyedül írom, mert ha ketten írnám objektív lenne, márpedig ketten írom, mégis szubjekt, hiszen hárman írom.

Friss topikok

Linkblog

Látogatóink

Locations of visitors to this page

Óvás, OKÉV, Óakurvaanyád

2007.11.14. 15:03 | Nyiz | Szólj hozzá!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim! Maguk szerint a despota királyok ideje lejárt? Akkor bizony nagyon tévednek. A despoták hatalma nem szűnt meg, csak átalakult, és új néven fut. OKÉV.
Mint olyan, a despoták hatalma megingathatatlan isteni mivoltukból. Ez a mai napig így működik. Az OKÉV nevű istenkirálynál meg főleg. A nagyhatalmú úr akarata szent, sérthetetlen és megingathatatlan. Mint ahogy rendeletei is. Egyik ilyen rendelete a "Javítókulcs az emelt szintű írásbeli angol érettségihez". Sok jóság mellett 0 rugalmasságot biztosít. Eleve egy paradox jelenség az egész. Aszongya írhatsz US angol helyesírással is, de a megoldókulcsban csak brit helyesírással fogadható el az adott szó. Persze a feladat nem hazudott, mert írhatsz US angollal. Csak azt nem írták oda, hogy nem fogadják el. Jól ki van ez találva. Fellebbezni lehet, de minek? Az istenkirályt kétségbe akarod vonni? Meguntad hitvány halandó életed? Lehet, természetesen lehet, de azt, hogy elismerje az OKÉV, hogy nekem is igazam lehet, azt már nem. Én csak egy halandó vagyok, de a despotának mindig igaza van.
Ezek a sötét középkort idézik, amikor az egyházi dogmáknak csak igazuk lehetett. Ez is ilyen. Állítólag 300 éve felvilágosodtunk, de még mindig dogmatikus oktatási rendszerben élünk. Hogy is van ez?

Címkék: magyarország iskola okév

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjekt.blog.hu/api/trackback/id/tr42228954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása