szubjekt

Politika, közélet, magánélet, nemiélet(höhö), sportélet, egy helyen - szigorúan szubjektíven - hiszen egyedül írom, mert ha ketten írnám objektív lenne, márpedig ketten írom, mégis szubjekt, hiszen hárman írom.

Friss topikok

Linkblog

Látogatóink

Locations of visitors to this page

Ötödikes, csapó 2

2007.09.21. 21:40 | Nyiz | 4 komment

Tudom, én vagyok a hülye. És aki hülye, haljon meg. Majdnem, de közel volt. Szóval előjöttek szuicid hajlamaim és bátorkodtam még egyszer belenézni a drága jó ötödikes vetélkedőbe (ami közben zuhanórepül nézettségügyileg).
Na szóval, megnéztem, megbántam. Matek 5. osztály: Volt valami egy banán két csoki, két csoki meg mittomén mennyit ér, és akkor hány alma ér egy banánt című történet. Felvázoltam a dolgot egy papírra. Az mennyire reális, hogy 5. osztályban háromismeretlenes egyenletrendszert kell megoldani? Én nem emlékszem hasonlóra 10. előtt. Nem vagyok egy hülye ember matekból, de azért az tükröz valamit, hogy én mire csak leírtam, mivel van dolgom, addigra a kis formátumú lexikonemberek már rég végeztek a példával. Polihisztorok, mondom én.
Tíz mazochistából kilenc ezt ajánlja. A tizedik a műsorban játszik.

Bréking nyúz, matek 3: "A színes rúd készletben mennyit ér a bordó?" Mi a fasz?!

Címkék: tv2 szar kertévé ötödikes

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjekt.blog.hu/api/trackback/id/tr14172713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annatar · http://annatar.sfblogs.net/ 2007.09.23. 02:11:21

Halihó! :)

Nem láttam a műsort, csak kapcsolgattam erre-arra, annál a feladatnál pont odakapcsoltam, és azért az a feladvány nem háromismeretlenes ám ;) Fejben is meg lehetne oldani, ha hagynák a szerencsétlen delikvenst nyugodtan gondolkodni. De nem hagyják, ez is a műsor része... A színes rúdkészlet meg tényleg kiszúrás. Ki a búbánat emlékszik arra 20-30 év távlatából? Főleg, ha esetleg még valaki színtévesztő is, vagy egyszerűen csak nem kifejezetten vizuális a memóriája. Az enyém az, így valami rémlik, olyan 7-8 magasságában lehet a bordó (a fehér volt az egyes, az tuti), de ilyet egyszerűen nem kérdezhetnének...

Nyiz · http://szubjekt.blog.hu 2007.09.23. 20:59:23

A piros rudat én jól tippeltem meg. Az almás-banános-csokis kérdést én egyből 3 ismeretlenes egyenletként írtam fel, mivel van alma (a), banán (b), csoki (c) és valahogy úgy néztek ki a dolgok, hogy a=2c+b, stb. stb. Biztos van egyszerűbb felírási mód is, de én először csak így tudtam felírni.

Annatar · http://annatar.sfblogs.net/ 2007.09.26. 08:32:27

Attól, hogy tárgyakkal (betűkkel) helyettesíted a számokat, ez még messze nem háromismeretlenes egyenlet ám ;)

Nyiz · http://szubjekt.blog.hu 2007.09.26. 22:26:38

Hát, de ha van 3 "valamink", aminek nem ismerjük a konkrét értékét, csak a hármuk arányát, akkor azok bizony ismeretlenek. Mert nem az volt a feladat, hogy banán=2, alma=8 :)
süti beállítások módosítása