szubjekt

Politika, közélet, magánélet, nemiélet(höhö), sportélet, egy helyen - szigorúan szubjektíven - hiszen egyedül írom, mert ha ketten írnám objektív lenne, márpedig ketten írom, mégis szubjekt, hiszen hárman írom.

Friss topikok

Linkblog

Látogatóink

Locations of visitors to this page

Vörös csillag, sarló-kalapács

2008.07.08. 19:24 | Nyiz | Szólj hozzá!

Érdekes dologról ír eme indexes cikk. Ilyet szól, az Emberi Jogok Európai Bírósága olyan döntést hozott, miszerint a vörös csillag viselésének tilalma sérti a véleményszabadságot. Részletek a cikkben, minek leírni még egyszer, ami benne van. Viszont érdekes felvetések vannak benne, amiről érdemes néhány szót ejteni hajtás után.

Aszongya:

"A döntés értelmében a vörös csillag viselésével Vajnai nem önkényuralmi törekvéseket fejezett ki - Magyarországon egyetlen ismert párt sem kívánja visszaállítani a kommunista diktatúrát."

Akkor én meg kimegyek az utcára Nyilaskeresztben, mert én meg nem akarom visszaállítani a Szálasi rendszert, csak jó érzés viselni. De nem! Mindjárt látjuk miért nem; a demagógia demagógiája, de nem lehet vele mit tenni. Előtte viszont még egy szösszenet:

"A testület kimondta, hogy a vörös csillag hatályos tilalma túl tág, mivel nincs tekintettel a jelkép többértelműségére. Az ugyanis nemcsak önkényuralmi, hanem az igazságosabb társadalom megteremtését célzó munkásmozgalmi szimbólum is, továbbá több uniós tagállam bejegyzett pártjáé."

De:

"A döntés indoklása alapján egyértelműnek tűnik, hogy az nem vonatkoztatható automatikusan a nyilas- és a horogkeresztre is, mivel ez utóbbiak Európában egyértelműen önkényuralmi jelképnek számítanak, mögöttes jelentésrétegek nélkül."

Foglaljuk össze tehát a gondolatmenetet. A vörös csillag fogalma túl tág, a mögöttes tartalma miatt, ezért nem tiltható. A horogkereszt ugyan ilyen önkényuralmi jelkép, de az meg tiltható, a mögöttes tartalmat leszarva. Evidens, nem? Dehogynem! A kedvencem mégis az, hogy egész Európában(!) önkényuralmi jelkép a Nyilaskereszt. Tehát teszem azt elmegyek Helsinkibe, vagy Madridba, vagy Vallettába, ott is mindenhol illegális a Nyilaskereszt. Anélkül, hogy tudnák mi az. Hiszen honnan tudnák? Ha megmutatnám ezt a képet nekik, biztos mondanák, hogy de érdekes iránytű. És ennyiben hagynák. Azért érdekelne mondjuk egy Angol vagy Francia BTK, megkeresném benne a Nyilaskeresztről szóló tilalmat. Szerintem kereshetném napestig...

Egyéb érdekesség: A vörös csillag munkásmozgalmi jelkép, ezért nem tiltható. Mert a horogkereszt nem az? Melyik pártnak is volt a logója? Csak nem a Nemzetiszocialista Német MUNKÁSPÁRTnak? Csak nem? Csak de! Akkor már megint mi a fasz van? Ezt a munkásjelképet engedélyezik, a másikat meg nem? Ez még Orbán Viktor demagógiáját is überelni tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim.

Persze, értem én, hogy Hitler küldte az embereket táborozni, ezért csúnya, rossz ember volt (ami pedig nem is biztos hogy így volt, lsd még David Cole munkássága). De fogadjuk el, hogy táboroztatott. Aztán jusson eszünkbe a szovjet gulág is. Ugyan az, csak más a neve. De az nem baj, attól még a vörös csillag mehet, a horogkereszt meg nem.

Az egészben csak az a szép, hogy ez mind ebből az EU-s szabályozásból olvasható ki, ami az index cikkében van. Magyarország még korrekten is kezelte a dolgot, hiszen mind a balos, mind a jobbos jelképeket tiltotta, tiltja. Nyugatabbra ez már nem így van, ott csak a jobbosak a tiltottak, balos önkényuralmi jeléképek simán mehetnek. Asszem ez a kettős mérce... Mindenesetre felmerült bennem a kérdés, hogy milyen döntéshozók ülnek az EU bíróság bírói székében.... És akkor a végére egy költői kérdés: Miben jobb a kommunista diktatúra a fasisztához képest, hogy a vörös csillag nem tiltott?

· 1 trackback

Címkék: politika kultúra magyarország holokauszt idióta külpol világtérkép miért???

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjekt.blog.hu/api/trackback/id/tr24559315

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1 2017.09.19. 03:41:48

Pornó, bunyó, Los Angeles - Kritizátor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása