szubjekt

Politika, közélet, magánélet, nemiélet(höhö), sportélet, egy helyen - szigorúan szubjektíven - hiszen egyedül írom, mert ha ketten írnám objektív lenne, márpedig ketten írom, mégis szubjekt, hiszen hárman írom.

Friss topikok

Linkblog

Látogatóink

Locations of visitors to this page

NemzetiYoda emlékverseny - Jelölt 1 - Tóbi

2008.06.28. 01:24 | Nyiz | 1 komment

Rég volt már post, de ezen a nyár folyamán próbálunk javítani, a napi 10 olvasónk örömére. Meg persze a sajátunkéra is. Most viszont van apropó, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Mindjárt tudok két okot is erre: Egyrészt, mert ilyen valaki létezik, másrészt, mert viselkedése nálunk a kivert biztosítékot helyettesítő biztosítékot is kiverte. Hogy kiről van szó? Hajtás után kiderül.

Akik látogatják a kuruc.infot, azoknak biztos egyből beugrik Zeév Tóbiás munkássága neve említésére, és mérhetetlen harag/düh/szomorúság/gyűlőlet/öröm(?!)* tölti el ezen illetőket. Akiknek nem ismerős a dolog, annak itt a releváns link, videókkal, meg minden. Nem viccelünk, a videók tényleg csak erős idegzetű olvasóknak javasoljuk. Mi szóltunk...

Minket az örömön kívül a maradék érzelmek keveréke. Szomorúak vagyunk, hogy Magyarországon ilyen mértékű magyargyűlölet uralkodik egyesekben. Az ilyen minek él itt egyáltalán? Ki kérte meg, hogy itt éljen, ha ennyire utálja ezt a helyet? Hogy a PM-et idézzem, "El lehet innen menni, csak tessék." Nem fog senkinek hiányozni, az biztos. Furcsaság a dologban, hogy a videomegosztón a Himnuszgyalázó klippet egyáltalán engedték felrakni (szerk. Közben kiderült, oda már a kuruc tette fel a videót, hogy maradjon bizonyíték, miután a youtube-ról sebtében leszedték a tartalmat). És még mindig fent van. Ami az igazán durva, hogy a videomegosztó magyar. Sz'al ezt a moderátor kollégák simán bennhagyták, és hagyják, pedig gyanítom, hogy nem egy ember beflaggelte már a buzis-Himnuszos klippet. Remélem lesz aki feljelenti egyrészt a készítőt, másrészt a megosztót nemzeti jelkép gyalázása jogcímen. Félreértés ne essen, nincs bajom a melegekkel, amíg a hálószoba keretein belül tartják a dolgaikat, mert az magánügy. De azért ne a Himnuszra, lekamerázva tegyük már ezt, nyilvánvalóan agitáló jelleggel. Ugyanakkor, felvetődik a kérdés: Ha ez megengedett, akkor ugyanez mehet meleggyűlölő verzióban is? Kötve hiszem...

Aztán a "Hogyan tartsunk magyart" című szösszenet se egy gyenge eset, ez is megint újabb biztosítékért kiállt. Vagy inkább mindjárt kettőért is. Még csak nem is idéznék belőle semmit, mert nem szertnék ilyesmit a "tollamra" venni, én szégyelném magam... Oké, hogy ez a valaki csak egy véleményt mond a sok közül, csak az ezzel a baj, hogy nagyon sok sztereotíp viselkedést megvillogtat abból a közegből, ahova ő tartozik. Úgyhogy nem biztos, hogy egyedi esetként kéne kezelni a dolgot. Nem akarok rasszista lenni, még mielőtt valaki ezzel kezdene el vádolni, egyszerűen több hasonló egyénre is ráillik azon viselkedésforma, mint Zeév haverunkra. Ergo ez egy skatulya, amibe nem egy embert lehet berakni. És ne kezdjünk el azzal álszenteskedni, hogy "senki nem beskatulyázható", mert mindenki az. Ilyen-olyan viselkedés forma alapján bizony nagyon sok skatulyába befér bárki. Ahogy megkülönböztethetjük az embereket nem, hajszín, testfelépítés, és sok egyéb alapján, úgy viselkedésforma alapján is megtehető ugyanez. Miért ne lehetne? Na de kicsit elkalandoztunk az eredeti témától.

Nem az a bajom Zeév Tóbival, hogy zsidó, esetleg meleg is, hanem az, hogy a nemzeti jelképeinket, és az ország lakóit pocskondiázza. Ahogy tette ezt NemzetiYoda is. Akiről azt sem tudjuk milyen ember, meleg vagy nem, zsidó vagy sem, nem is érdekel. Akkor is utáljuk. Erre van egy frappáns szólás: "Nem azt utálom, aminek születtél, hanem ami lett belőled." Asszem ez össze is foglalja a lényeget korrektül. Legyen is ez a végszó.

 

 

 

*(az olvasó húzza alá a megfelelőt, több érzelem is aláhúzható)

Címkék: vélemény magyarország társadalom idióta

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5542944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sinclair · http://sinclair.uw.hu/ 2008.06.28. 01:40:05

Hát igen...
Az érzelmek közül az első négyet aláhúznám.

Amúgy már olvastam a cikket a kuruc.info-n, enyhén hánynom kellett...
süti beállítások módosítása