szubjekt

Politika, közélet, magánélet, nemiélet(höhö), sportélet, egy helyen - szigorúan szubjektíven - hiszen egyedül írom, mert ha ketten írnám objektív lenne, márpedig ketten írom, mégis szubjekt, hiszen hárman írom.

Friss topikok

Linkblog

Látogatóink

Locations of visitors to this page

Server is for low ping players only

2008.02.11. 18:33 | Ares90 | 2 komment

A felháborodás olyan mértéket öltött bennem amilyet ritkán szoktam érezni (lásd gyász, mondjuk az inkább düh, de azért az is kicsit hasonló). Azt tervezik, hogy ingyen wireless internetet vezetnek be kedves kis városunkban. Jippí, senki ne maradjan off-line, micsoda nemes és önzetlen gesztus. Csakhogy. Már van egy fizetős vezetéknélküli internethálózat ami már működik évek óta, természetesen katasztrofális színvonalon. Jelerősítő készülékeket kéne felszerelni a város több pontján, hogy orvosolják ezt a problémát. Tőkét ugye nem akarnak invesztálni, így maradt az önkormányzati támogatás. Meg is ígérték, hogy hamarosan változás lesz. Nem. Nem lett. Továbbra is a késő esti órák alkalmasak egyedül az önfeledt szórakozásra. (értsd: 50-es ping) Szerintem, ha valaha el is készül ez a net, akkor kb. olyan lesz, mint amiért most fizetni kell. És ha nem. És ha jó lesz? Ki fog továbbra is előfizetni? Teljesen irreális az egész. Egy profitorientált cég kiépít egy non-profit netet  és hosszú távon tönkreteszi magát? Nane. Biztosan kap pénzt érte (nem is keveset), de annyit nem, hogy mindökké megéljen belőle. Ha megfelelő lenne a hálózat simán kenterbe verné a szélessávú netek többségét, de így... Hogy mernek ilyet tervezni, mikor az évek óta szenvedő emberek továbbra is fizetnek?! Mi ez, ha nem téboly? shutdown

Címkék: internet magyarország idióta wtf

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjekt.blog.hu/api/trackback/id/tr13335273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztrovacsek 2008.02.11. 20:10:40

Ebben a városban lenne pénz erre. DE!!!
Ha utánanézel, azt írják, hogy 1,5 Gb-s net. Na most akkor ezt biztos nem a sávszélre értik, mert egy embernek az kicsit sok lenne (12MBit), összlakosságnak meg hihetetlenül kevés. Még annál is, mint ami most van.
Akkor mi? Na, a max havi letöltési korlát. Ami nevetséges a mai világunkban. (Amikor egyik este jó volt a net és lejött 10 óra alatt 9GB-s 24 S6). Szóval ez csak népetetés. Egyébként csak azért tévedtem ide, mert túl nagy a ping...

Nyiz · http://szubjekt.blog.hu 2008.02.11. 23:08:09

Mondjuk egy hétköznapi usernek nem biztos, hogy rosszul jön az a 1,5 giga. "Netezni", megnézni a menetrendet, hírportálokat olvasni bőven elég. Arról meg nem beszélve, hogy ha esetleg wifi lenne a hálózat, akárhonnan tudsz netezni egy laptoppal vagy egy PDA-val. Ami már megint nem rossz.
süti beállítások módosítása