szubjekt

Politika, közélet, magánélet, nemiélet(höhö), sportélet, egy helyen - szigorúan szubjektíven - hiszen egyedül írom, mert ha ketten írnám objektív lenne, márpedig ketten írom, mégis szubjekt, hiszen hárman írom.

Friss topikok

Linkblog

Látogatóink

Locations of visitors to this page

A szűk látókör mindenkinek jár - Habsburg, Abramovics, Magyarország jövője

2007.11.14. 22:06 | Nyiz | 1 komment

5... 4... 3... 2... 1... Fusson, ki merre lát, Frei Tomi ismét bűntet! Mai témánk Magyarország múltja és jövője. Ahogy Frei úr látja, természetesen.
Tájbemutatóval kezdünk, (előre prognosztizálom, hogy ennél jobb része nem lesz a műsornak) valami Como nevű igen szép helyet mutatnak, dúsgazdag emberek laknak itt, na meg a legújabb 007-est is itt lőtték. Szívesen költöznék ide. Gondolom Tomika is, de most nem ezért néztünk el erre. A lényeg, hogy itt lakik az egyik Habsburg leszármazott (Károly unokája), Kati. Szerintem az Ottó jobb lett volna, de abban mi az extra? Itt lakik a szomszédban, sokat lóg hazánkban, volt követünk is, viszont nincs luxus. Akkor meg mivel lehet ott tartani az átlaghülyét a TV előtt? Gondolkodjunk már, egy kopasz öreg bácsival? Ugyan, luxus kell ide és kész.

Na szóval, Katinka igazi arisztokrata, szidja is az újgazdagokat bőszen, aszongya beszennyezik a környezetét, meg a többi ősgazdag embert. Ennyi pénzért én is normális környezetet szeretnék. Jah, és fontos tény. Comoban nem, ismétlem Freiesen, n-e-m isszuk tejjel a kávét. Erre figyeljünk, fontos tény. Kávé közben beszélget egy ottani szállodatulajdonossal, aki elmondja, hogy a keleti (értsd: orosz) újgazdagok kibírhatatlanok, mert azt hiszik a pénzért privilégium is jár. Nem jár. Szegények. Az első felvonást egybonus előzetessel zárjuk a második etapból: Katinka úgy neveli a gyerekeit, hogy azt hiszik, az természetes, ha a dédnagyfater császár volt. Ez legalább olyan fontos, mint az, hogy n-e-m isszuk tejjel a kávét Comoban.

<ez itt 10 perc reklám helye>

5... 4... 3... 2... 1... mutatja a kisfőcím, és már folytatjuk is. Hova tart Magyarország?, kérdezi Frei. Na, az mindjárt kiderül, de még időzzünk el a Honnan jött Magyarország? kérdéskörnél. Szóval marad Katinka, meg a nosztalgia. Random érdekességeket hallunk a nagypapáról. Aztán megpróbálkozik a Himnuszunkkal, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Ami a nagyobb baj, büszke arra, hogy ő csak megtanulta, de azt se tudja miről szól. Köszönjük Katinka, erre aztán büszke lehetsz... A másik büszkeség közvetlen utána jön, ami már a beharangozóban is volt. Katinka nem zavarja össze(!) a gyerekeket azzal, hogy komolyan elmondja, mik voltak az ősök, csak annyit tudnak, hogy a felmenők királyok meg császárok voltak. Ez nekik természetes. Ahogy neki is az volt anno, legalábbis majdnem. Ő is ködben nőtt fel, jó is volt neki. Nekem is jó lett volna, az biztos. Engem az sem zavarna, ha most valaki belibbenne az ajtón és azt a hírt hozná, hogy én herceg vagyok. Sőt, kifejezetten örülnék neki. Na de ne kaladozzunk el ennyire. Viszont bonus: Aki kapcsolatot talál köztem és akármelyik európai uralkodóházzal, az vendégem egy italra.

És most egy kis utazás! Na, hova megyünk, na? Igen, Brescia! Nézzük meg, hátha van itt valami Haynau emlékszobor is. Nem, az nincs. Sőt, még Katinkát is utálják. Jah, kérem, ne csodálkozzon már, az elődei "népességszabályozták" a fél várost... Mehetne ennyi erővel Aradra is, ajánlja Frei. Igaza van, ez tetszett, kap egy piros pontot Tomika. Ezek után már köszönünk is el Katinkától, mindjárt megyünk Szibériába, de előtte egy kis útravaló a háziasszonytól: Magyarország nagyon jó képet fest, renoválnak, meg minden. Örül neki, hogy ilyen jó képet tudtunk kialakítani magunkról. Ez hol él?! Látszik, hogy azt sem tudja, eszik-e vagy isszák mostanában a hazát. Nem baj, éljen a burok! Reklám.

<újabb 10 perc reklám helye>

5... 4... 3... 2... 1... Frei is back! Itt a záró etap. Szóval valahol ott hagytuk abba, hogy repülünk a gulág fele Szibériában. A reklám alatt meg is érkeztünk. Szegény Zimmer Freit már viszik is el repülőgép-múzeumba. Ott találkozik egy katonával a Lenin szobor tövében, aki büszke arra, hogy felszabadították Magyarországot. És megnyílik a kamerák előtt, hogy Lenint minden negatív érzelem nélkül szeretik az emberek arrafele. De most vegyünk könnyes búcsut a katonától, megyünk Borishoz!

Egy gyors idegenvezetéssel indítunk az irodában, kis Lenin szobor itt is befigyel, Putyin dedikált óra, stb. stb. Tiszta luxusgulág. Ennél a pontnál az idegenvezetés túlnő az Abramovics-gulágon és kiterjedünk a környéken lévő városkába. Sokat nem időzünk ott, mert Abra nem szereti a posztkomcsi panelproli városkát. Nála a szaunakomplexum dívik, meg a magántó, meg miegymás. Saját focipálya, quadok, lőpálya, minden, ami kell. Meg egy ikertesó Hungáriában, aki intézi az ügyeit. Ugyan úgy néz ki mindkettő, kinek tűnik fel, hogy ő Alexander és nem Boris? Fodor Gábornak biztos nem.

Na és most az üzlet. Aha, ahogy azt Frei elképzeli. Az üzlet kérem szépen nagyrészt titok. Azt azért megtudjuk, hogy Putyin teljes támogatását élvezi a légiközlekedés terén. Mivel az üzletről sokmindent nem tudunk meg, megyünk vacsizini a családdal. Boris, Borisné, Tomi, meg a Borisék lánya. Utóbbit blokkolnám. Végszóként Boris csak annyit tesz hozzá: Szerinte mi szeretjük őket. Mármint az oroszokat.

Itt a vége, fuss el véle, jövő hónapban jövünk újra. Na de állj! Magyarország jövőjéről esetleg, nagyon esetleg nem kellett volna beszélgetni? És ha én csak azért néztem a műsort (nyilván nem, de fennálhat a lehetőség valakinél), mert erre kíváncsi voltam? Ilyenkor mi van? A pofámba röhög, hogy így jártam? Valószínűleg igen.

Szóval, itt a vége fuss el véle. Kesergésre azonban nincs ok, sőt: Már látszik a fény az alagút végén, a következő dossz'é lesz sokáig az utolsó. Pezsgőt fogunk bontani. Aztán valamivel majd elütjük az időt, lesz Naplós bejegyzés vagy Magellán, feltaláljuk magunkat. Persze aggódni még nem kell, az utolsó dossziét Buenos Airesből még mi is figyelemmel fogjuk kísérni.

Címkék: tv kritika frei szórakozás

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjekt.blog.hu/api/trackback/id/tr44229421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ares90 · http://szubjekt.blog.hu/ 2007.11.18. 20:01:39

Viszlát Frei, nagyon fogsz most hiányozni! Mint Brescia-nak Haynau. Csak decemberig kell kibírni!
süti beállítások módosítása