szubjekt

Politika, közélet, magánélet, nemiélet(höhö), sportélet, egy helyen - szigorúan szubjektíven - hiszen egyedül írom, mert ha ketten írnám objektív lenne, márpedig ketten írom, mégis szubjekt, hiszen hárman írom.

Friss topikok

Linkblog

Látogatóink

Locations of visitors to this page

Az egyetlen jó bogár a krumplibogár

2007.09.20. 20:37 | Sztrovacsek | 3 komment

Régen jókat nevettünk, mikor az idősebb ismerősök (kicsit kattant vének a művházból) meséltek a krumplibogárról. Szerintük, bár van egy olyan sejtésem, hogy a komcsik adták be neki ezt a mesét, a második világháború után, mivel az ország nem a nyugatiak kezére került, és a mezőgazdaság fejlett volt, amerika bombázók szelték az eget, hogy pusztítsanak. Nem bombákat dobáltak, hanem krumplibogarakat. Elképzelem, ahogy 2-3000 méter magasságból kidobálnak zsákokat, amikben ilyen bogarak vannak. Dacolva a fagypont közeli állapottal, és a kibírhatatlan becsapódással a megmaradt különlegesen kiképzett krumplibogár egységek Alpha, Bravo és Charlie szakaszokra oszlanak és megtámadják a híres, jó magyar krumplit. Igazi hidegvérű szabotőrök. És ezt elhitétték. Elhitették. Régen jókat nevettünk rajta. Most is.

Címkék: hülyeség idióta krumplibogár

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3171800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Misi bácsi · http://www.szopoalarc.hu 2008.07.08. 13:21:18

Kedves Fiatalember!

A kolorádóbogarakat márpedig az amerikaiaktól kaptuk ajándékba. Mindent láttam annak idején! Azóta is megszenvedjük!

Mellesleg: miféle "kibírhatatlan becsapódásról" beszélünk? :DDDDDDDD Nem 2-3000 méterről dobták le a dobozokat (kommunistaellenes szórólapokkal, nem zsákokban érkezett az áldás), és nem keveset bír a kitinpáncél, nyugodjon meg. Jó szántást, jó vetést, édes fiam.

Üdvözlettel

Misi bácsi

Nyiz · http://szubjekt.blog.hu 2008.07.08. 13:56:35

Misi bácsi, ez csak propaganda fogás volt, nem mellesleg a Harmadik birodalom is az amerikaiakra fogta az egészet, ami persze abszurd. Itt a releváns info a wikipediáról: "The population increased dramatically during and immediately following WWII and it spread eastwards and it is now found over much of the continent. During World War II, the Nazi regime in Germany used them for propaganda, claiming that the beetles had been dropped by the United States Army Air Forces. The Americans were also blamed by regime propaganda when after World War II, in the Soviet occupation zone of Germany, almost half of all potato fields were infested by the beetle by 1950."

Amúgy meg kétlem, hogy a hidegháború kellős közepén az amerikai gépek csak úgy repkedtek a szovjet légtérben, amint átlépik a határt, a MIG-ek már várták volna őket, aztán szevasz van.

Sztrovacsek 2008.07.14. 19:23:03

Na ezen jot nevettem. Amit Misi batyam lathatott maximum segely (gyogyszer, kaja) lehetett. Vagy a szeme kaprazott a hazi palinkatol. Felolem barki hiheti ezt, legfeljebb mas hangosan, mutogatva fogja kinevetni. Jo szorfozest a neten, batyam!
süti beállítások módosítása