szubjekt

Politika, közélet, magánélet, nemiélet(höhö), sportélet, egy helyen - szigorúan szubjektíven - hiszen egyedül írom, mert ha ketten írnám objektív lenne, márpedig ketten írom, mégis szubjekt, hiszen hárman írom.

Friss topikok

Linkblog

Látogatóink

Locations of visitors to this page

Ani néni ajánlja - dupla kiadás: Harold & Kumar 2 és Wall-E

2008.07.17. 02:42 | Nyiz | Szólj hozzá!

Egyet fizet, kettőt kap akció a Szubjekten, csak most, csak önöknek, a készlet erejéig, ne hagyják ki ezt a soha vissza nem térő alkalmat!

Első versenyzőnk: Harold & Kumar 2

Nagyon beteg. Asszem ezzel a két szóval remekül összefoglaltam az egészet. De miről is van szó? Harold és Kumar két jóbarát, akik mindig valami bajba keverednek. Jelen esetbe terroristának nézik őket egy Amszterdamba tartó gépen, mert Kumar épített egy szerkezetet, amivel a füvet füst nélkül lehet szí'ni. Nos, ezt nézik bombának. Mivel mindkét srác kisebbségi (arab és koreai), ezért azonnal pakolják is őket Gunatanamoba egy elmebeteg kormányhivatalnok közbenjárásával. Mivel a poénokat nem szeretném lelőni, nem is magyarázom tovább a dolgot. Egyet viszont nem árt tudni: ez nem valami lájtos családi limonádé. Keményen mennek a szitkok, nudizmus, stb. stb, szóval csak óvatosan annak, aki nem bírja a műfajt. Aki viszont vevő az efféle poénokra, az hatalmasat fog szórakozni a filmen, mert nehéz nem szórakozni rajta, az az igazság.

 

#2: Wall-E

Teljesen más műfaj, de az élvezeti szintje ennek is igen magas. Igazából az ember a 2.-3. Pixar film után már tudja mit várjon a gárdától, de szerintem ezzel most felülmúlták magukat. Eddig ezt tartom a legjobb Pixar produkciónak, és az IMDb is engem látszik igazolni, ugyanis jelen állás szerint a Wall-E a top #21, bőven megverve többi Pixaros témát úgy 100 hellyel. Nem csodálom. Ismét csak jön a kérdés, de miről is van szó? Nos, a címadó Wall-E egy kis hulladéktömörítő robot, aki az egész Földön egyedül takarít, mert az emberiség már 700 éve lelépett, a többi robot meg behalt. Egyetlen barátja egy csótány. Ez akkor változik meg, amikor a "szemétdombra" egy űrhajó valamiféle tojásszerű szondát küld le vizsgálódni. Mivel Wall-E nagyon magányos, ezért nagyon megörül EVE (ez a szonda "neve", amúgy egy mozaikszó) érkezésének, aki cseppet sem tolerálja először a Johnny-5 utánzat barátkozási kísérletét. A történet persze bonyolódni fog, előkerül az emberiség maradványa, egy HAL-9000 utánzat, akiről már sejteni lehet ezek után, hogy miféle jellem, továbbá egyéb kisebb-nagyobb robot, és életforma.

A képi megvalósítás a szokásos Pixar minőség, de ez már azt hiszem egyedül nem vinné el a filmet a vállán, a CGI manapság nem olyan ritkaság, mint a Toy Story idején volt. A szép látvány semmit nem ér, ha nem értelmes a történet, és nincsenek benne fantáziadús karakterek. Hát itt vannak is szép számmal. Természetesen a központban Wall-E és EVE van, akik a körülmények alakulásával egyre több emberi viselkedésformát mutatnak fel, és a film végére mindenki megszereti őket. Ezt így nehéz elmagyarázni, inkább javasolnék 1,5 óra kikapcsolódást a moziban vagy a gép előtt.

Címkék: ajánló kritika film kultúra szórakozás ani néni ajánlja

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjekt.blog.hu/api/trackback/id/tr47571967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása