szubjekt

Politika, közélet, magánélet, nemiélet(höhö), sportélet, egy helyen - szigorúan szubjektíven - hiszen egyedül írom, mert ha ketten írnám objektív lenne, márpedig ketten írom, mégis szubjekt, hiszen hárman írom.

Friss topikok

Linkblog

Látogatóink

Locations of visitors to this page

Forma1: Reklámring az RTL-en

2008.07.07. 01:40 | Nyiz | 4 komment

Milyen világban élünk, ahol az ember már egy F1-es közvetítést sem nézhet végig reklám nélkül? Nem a felvezető műsort 5 percenként megszakító "támogatóink" szegmensre és SMS játékra gondolok (ami szintén megérne egy misét), még csak nem is a pályán látható szponzorok transzparenseire, hanem arra, ahogy a'zRTL Klub pofátlanul és kikerülhetetlenül a gyorsautó függő/hobbif1-es nézők elé tolja a reklámot... futam közben!

Most lehet, hogy örülnöm kéne annak, hogy legalább a futam képét nem veszik el, de szerencsére ezt nem tehetik meg a szerződés értelmében. Ehelyett 24 stílusban, a futammal real-time reklámot nyomnak a képernyő jobb oldalában. Még ha Jack Bauer ejtené túszul a Czollnert és a Wéber Gabit a közvetítő állásban jobb kommentárt követelve, még érthető is lenne. De ehelyett csak a kagylós benzinkútcég idióta rekláma megy MS mesterrel. Schumacherrel még nem is lenne gond, ha nem a képernyő jobb oldalán szerepelne reklám formájában, hanem a balon a piros autóban.

Egyáltalán mi a gyászért kell reklámot adni FUTAM KÖZBEN, mikor előtte, meg utána is orrba-szájba az megy. Már a reklámokat is reklámok szakítják meg lassan. Oké, értem én, hogy ez kurva jó időpont, mert a franc se fog elkapcsolni futam közben, de szerintem bárki is reklámoz így, az pont a negatív hatást fogja elérni, és a tisztelt publikum csakazértse alapon nem fog a reklámozó cégnél vásárolni. Legyen az a kagylós cég, ásványvizes cég vagy bármi más. Ezzel csak az embert húzzák fel agyilag, és biztos, hogy nem csak én reagálok így a helyzetre. Másrészről meg hogy lehet ennyire pénzéhes az RTL klub, hogy még ilyenkor is a reklámot nyomják? Persze az idióta Barátok közt közben nincs osztott képernyőben reklám. Vagy a Híradó alatt. Persze az F1 alatt az kell. Ha meg nem bírnak ki másfél órát reklám nélkül, akkor adják vissza az F1-et az MTV-nek. Az meg azért nem nyerő, mert akkor ugrik a fasza nézettség, amivel jól agyonveri a TV2-t. Meg aztán az MTV nem tudja túllicitálni az RTL-t. Igazából itt Bernie-nek kéne lépnie az ügyben, de amíg a törpe is az RTL hullámhosszán van kapzsiságban, addig ebből nem lesz változás. Mi meg szopunk a reklámmal...

Címkék: kultúra szórakozás forma1 kertévé miért???

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjekt.blog.hu/api/trackback/id/tr79556563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sinclair · http://sinclair.uw.hu/ 2008.07.08. 20:10:08

Az ertéel csak ezt tudja...
De amúgy a tudatalatti felfogja ezeket a képeket, szóval van akire hat.
Sőt, mindenkire hat, csak más mértékben.

Nyiz · http://szubjekt.blog.hu 2008.07.08. 20:14:47

Rám is hat. Nem tankolok a Shellnél. Ha normál reklámidőben menne a dolog, akkor azt mondom, hogy okés. Random apuka is nézi a tv-t: "Jé, ott a Schumi, fasza kisautók, a gyerek biztos örülne egynek, meg amúgy is tankolnom kell, úgyhogy megyek a Shellhez." Normál esetben ilyesmi simán lejátszódhat az ember fejében, de amikor az F1-et szivatják szét, akkor inkább valami olyasmi pörög mindenki agyában, hogy a "A jó k***a 'nyád!" és azért se megy a Shellhez.

Sinclair · http://sinclair.uw.hu/ 2008.07.08. 20:20:41

Hát ha abból indulok ki, hogy régen minden reklám alatt olyan képek mentek ami elég erősen tudta befolyásolni a tuadalattit (nem zárnám ki igazából, hogy ma is ilyenek mennek, pedig elvileg elég szigorúan be van tiltva), akkor szerintem bőven van olyan ember akire úgy hat, ahogy azt a reklámban szereplő cég/akármi akarja.
No mindegy, a lényeg, ha én meglátom én is felhúzom magam, de kitudja mit művel az ott igazából belül a tudatalattiban.

Sinclair · http://sinclair.uw.hu/ 2008.07.08. 20:23:17

Tehát szerintem van akinek sokkal erősebb "véleménye" van ezekről a dolgokról (ami a tudatlattiban is benne van) , és igazából tényleg csak felidegesíti, és ennyi.
De vannak mások.
süti beállítások módosítása