szubjekt

Politika, közélet, magánélet, nemiélet(höhö), sportélet, egy helyen - szigorúan szubjektíven - hiszen egyedül írom, mert ha ketten írnám objektív lenne, márpedig ketten írom, mégis szubjekt, hiszen hárman írom.

Friss topikok

Linkblog

Látogatóink

Locations of visitors to this page

A szűk látókör mindenkinek jár: Jó estét, jó szelet!

2007.12.12. 22:35 | Nyiz | 26 komment

Szerda, 21:10. Na mi következik most? Igen, Mesteeer!! Taníts! Jah, tanít, oktatási célból ültünk le a TV elé. Ugyanis ma megtanuljuk, hogyan ne kúrjuk el és mi vár ránk, ha mégis. Argentína válságon innen és túl, magyar vonatkozásban.
Szóval a történet ott nyit (legalábbis, ahol én bekapcsolódtam, 1-2 perccel a valós kezdés után), hogy Buenos Aires kb. úgy néz ki, ahogy Budapest. Ennek alátámasztására mutat pár régi argentín épületet. Valóban. Itt is-ott is vannak régi épületek. Már most érzem, hogy ez jó adás lesz. Hiába na, season finale, valamit kell mutatni.

Aztán persze előkerül két ott élő magyar (alapkellék a Mester műsoraihoz), kicsi csevej, szokásos időhúzás. Aztán jön a lényeg: pár éve argentínában kvázi fellázadtak az emberek a kormány ellen, tűntetések, utcai harcok, stb. stb., csak úgy szenzációhajhászóan, ofkorz. "Majdnem, mintha rólunk szólna..." mondja Frei. Igen, hónapokig voltak itt is utcai harcok, éjjel-nappal. Várjunk már! Csak nekem maradt ez ki? Hány hónapot aludtam át?! Na majd ennek utána járok. Most a lényeg, hogy argentína igencsak olcsó lett, hála az egész hajcihőnek. De jó, jöttek a külföldi befektetők, de jó ez. Most akkor az nem baj, hogy nagyjából eladták az országukat? Vagy most ez jó? Adjuk mi is el az országot óccsóér'? Kétlem, hogy ez lenne a megoldás.

És akkor az adu ász: EVITA! Igen, ezt muszáj, igazi argentikum, kihagyhatatlan. Na most ennek csak az volt a lényege, hogy reflektáljon megint, hogy bizony az Andrássy út ugyan úgy néz ki, mint valami buenos airesi sétány. Fontos részlet. Vajon itt lehet tejjel inni a kávét?

<reklám>


Kicsit késve érkezek meg a reklám után, úgyhogy 1-2 perc homály ismét. Ez a nap már csak ilyen. Na kérem, ismét csak az újklasszicista építészeti vonásokra reflektál Frei, jé mennyire Budapest Buenos Aires! Hogy ezt tovább bizonygassa, mutat épületeket, amiket egy bizonyos Kálay tervezett (nem, nem a politikus).

De most hagyjuk ismét az építészetet, vissza a hardcore politikára. Archív felvételek a válság idejéről, Tomika beszél közben, hogy a helyzet ott is az volt, mint most nálunk. Reform, nagyvállalkozók betelepedése, korrupció, stb. Ismerős? Na, akkor nem is részletezem tovább. A lényeg, hogy Argentína ezen már túl van, és... szarabbul élnek, mint 4 éve. Az eredmény pusztán csak annyi lett, hogy a bűnözés rettentő mértékben megnő, azóta is tűntetések vannak (amikor forgat Frei, akkor is éppen tűntetnek, véletlen?), a helyzet tovább fokozódik (na meg az osztályharc élesedik ofkorz). Na, ezt a helyzetet megelégelték a multik és kitakarodtak az országból. Fuccs argentín pénz. Jah, slusszpoén: A gazdagok tovább gazdagodtak. Viva la révolution!

Filmezzünk egy kicsit, megint Evita. Kicsit beszélgetnek a filmről, nem túl érdekes dolgokról, aztán megint részlet. Trá-lá-lá-lá. Madonna muzsikál. De sok lesz a nosztalgiából, ismét egy magyar úriember van terítéken. Óccsóér' van minden itten, olyan ez, mint anno a szocializmus összeomlása után, vonatkoztat Frei. Csak itt épp nem volt szocializmus. Csak katonai diktatúra. Végülis egyre megy, most nem ez a lényeg. Hanem az olcsóság. Erről beszélget Frei a magyar feleségével, aki usák. Erős akcentussal, de egész jól beszéli a magyart. A sarki péket nagyon szereti. Biztos Tamás is, ezért kedvesen ajánlja, hogy ha akarunk sarki péktől péksütit, akkor csüccs egy repülőre és irány Argentína! Megéri emberek, sarki pék, itt ilyen már nincs!

És akkor most egy kis tangó. Mert hogy hős magyarunk nagy tangozó, VB-t is nyert, meg mindent. Gratula. Tejjel issza a kávéját? Sose tudjuk meg, jön a reklám.

<reklám>...<bréking: HELYREIGAZÍTÁS! (nem részletezzük, mert... zavaros)>...<reklám>

Visszatértünk. Folytatjuk a tangókirállyal, aki jól érzi magát, világszerte oktat, mert atomszférát akar teremteni itthon. Mindezt egy kávézóban meséli el. És olyan ebben a kávézóban, mint Budapesten, nem? Feri szerint de. Miért kell ezt a témát ENNYIRE erőltetni?! De végre magunk mögött hagyjuk Mr. Tangót, elmegyünk egy iskolába, ahol az igazgató magyar, meg egy kisgyerek is, vele beszélget. Megkérdezi, hogy tudja-e, vajon ő ki? Nem tudta. Eretnek. Bár lehet neki jobb. Az igazgató nagyapja pedig Bíró László volt, a golyóstoll feltalálója. Ezért Argentínában a tollat is bírónak hívják. Húha.

Ezt a témát is magunk mögött hagyjuk, szűk az időkeret, inkább keressünk valami gazdag magyart. Nem volt nehéz találni. Farmtulaj nagyember a színen feltűnik. Ez már csak azért is jó, mert lehet beszélgetni a mezőgazdaságról, pénzről, amit Frei ugye nagyon szeret felhozni. Már fel is hozza Rózsadombot, meg a milliárdosokat. Nem ő lenne Frei, ha ne akarna a pénzről beszélni legalább az adás 10-15 percében.

Közeleg a záróra, de még arra van időnk, hogy egy átlag magyar családot is meglátogassunk, akik örülnek, hogy itt lehetnek, mert így a magyar frusztrációt maguk mögött hagyhatták. Persze van helyette argentín, nyilván. Csak arról hallgat Tomibá. A végére még egy kicsit visszatekint a tavalyi zavargásokra, következményeire, ami nem votl olyan radikális, mint Argentínában, úgyhogy örülhetünk, de óvatosan.

Vége. Ennyi volt. Találkozunk 2009-ben újra a klasszikus Dossziéval, de a műsor nem áll meg, 2008-ban a műsorok élőben fognak menni, a madarak azt csiripelik, hogy az első ilyen március 15-én lesz. Sokat kell még addig aludni. A szűk látókör ezennel teljesen beszűkült.

Címkék: kritika tv2 frei szórakozás

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjekt.blog.hu/api/trackback/id/tr98262198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

John Coca 2007.12.13. 12:01:02

Amíg Tesco gazdaságos szar is van, addig légy is van.
Fejtomi populista és demagóg, de mit vártunk?

Carnivora (törölt) 2007.12.13. 12:03:18

Ez a Dosszié egy kalap szar anno réges régen az elején volt pár jó rész aztán lement ilyen Blikk szintre ...

alibi borz árny (törölt) 2007.12.13. 12:09:48

Nem értettem, mért közölte velem anyám ma reggel, hogy emigrálni akar Argentínába.
:D

Manyizga (törölt) 2007.12.13. 12:10:32

Annyira örülök, hogy nem nézek tévét! :)

Carnivora (törölt) 2007.12.13. 12:18:14

Argentínáról eddig is tudta mindenki, hogy szuper a Vad Angyal is ott él :D:D

puhamoha 2007.12.13. 12:18:20

Könyörgöm, ki nézi ezt a Freit???? Valaki csak nézi, ha még mindig ebből él... Amúgy meg Zuglóban van sarki pék, kedves, köszön, mosolyog. Nem kell repülőre ülni Tomi, ott a metró, ha már annyira kell a sarki pék!

b92 · http://nol.hu/cikk/471721/ 2007.12.13. 12:21:17

Frei riport: "Figyelnem kell arra - emeli föl a kezét -, hogy körülbelül félmillió nézőm legfeljebb általános iskolát végzett! Nekik mondja el, hogy mit fog mondani, aztán elmondja, amit mond, végül elmondja, hogy mit mondott."

nol.hu/cikk/471721/

bambapacák 2007.12.13. 12:23:17

Nem könnyű az írottak alapján betájolni a szubjektezőt, de annyi látszik, hogy nincs elegendő történelmi perspektívája a történelmi összefüggések kritikájához. Nekem, a koromból következően (sajnos) van, így másként látom. Az tény, hogy mindenkinek joga van a saját véleményéhez, sőt manapság egy blogban azt ír amit akar. Talán azt kellene végiggondolni, hogy van-e joga egy riporternek 50 percben valami hasonlóra, valamilyen saját vélemény közlésére. Mivel a közizlés, mint fogalom nem létezik, miképpen igazság sem, talán azt kellene írni, hogy nekem nem jött be, ezzel nem értek egyet, stb. Nekem úgy tűnik, mainapság igen kevés olyan műsor akad a médiában, ahol a műsorszerkesztők vevők az ilyen információt hordozó műsorokra. (Most nem is tudok hasonlóról, csak a "könnyed szórakoztatás" megy.) Amúgy a XIX. század végén, a XX század elején sok német építész dolgozott argentínában, így nem csoda, hogy a klasszicista, eklektikus épületek sora valósult meg és a hangulat hasonló Bécshez, Budapesthez. Csak egy kissé jobb állapotban vannak, mert tényleg nem volt szőnyegbombázás, meg spenótházépítésekhez szükséges rombolások. (Mostanság meg a plázák és lakóparknak csúfolt falanszterek zabálják fel a múlt lepusztult emlékeit.) Szóval ezek a műsorok valamit mondtak, bemutatták azt a réteget, ami van olyan érdekes egy átlag zombi tévénézőnek is, hogy nem kapcsol át a sztárhírekre. Nekem meg esetleg kedvem támad utánanézni a felvetett gondolatoknak. Ennél többet főműsoridőben nem lehet elvárni egy kereskedelmi TV-től. Persze hétfő estére nem tenném a műsort, mert ott a konkurencián sokkal magvasabb gondolatok vetődnek fel a nógrádi "celeb" kapcsán.
Én is szívesen emlékszem azokra az időkre, amikor még emberi kapcsolat volt egy vásárlás. Mellékesen megkérdezem, ha van kedvenc étterme, vagy "pub"-ja nem jó érzés, ha a felszolgáló/pultos megkérdezi "a szokásosat", vagy kaptunk egy új márkájú barnasört , Ön szereti fogja, jobb minta a kedvence... Na ez a momentum fontos a kisemberek számára, mert valahol ő is számít, emlékeznek rá, ő a VEVŐ, akinek óhaja is van. Ilyesmiért adunk borravalót is.
A "Biro" néven számontartott magyar származású feltalálóról szóló primko megjegyzése, meg a tudatlanságáról és az emberi teljesítményről alkotott hibás szemléletéről árulkodik. A golyóstoll egy fontos, az írásbeliséget jó időben támogató találmány volt és máig is a nagy hatású eszeközök között tartják számon. Ahhoz tollat, tintásüveget, töltőtollat kellett volna használnia az iskolában, hogy a különbséget érzékelje.

dawinD 2007.12.13. 12:37:59

hogy bambapacák írását összefoglaljam azt kell mondjam: Frei még mindig jobb mint a többi, különösen a győzike sóra gondolván, szóval pofa befog, ez van v a spektrum. kész.

decoati 2007.12.13. 12:41:45

A Frei-t évek óta hang nélkül, (vagy a hangra szigorúan NEM koncentrálva) mint útifilmet nézem.

csongor 2007.12.13. 13:00:48

Ez mind nagyszerű, csak egy csomó tényt kifelejtettél belőle.
Pl több magyar építész is dolgozott argentínában, van akinek közel 100 épülete van ott és máig is nagy becsben tartják. Stb.
Egy idő után már nem olvastam mert iszonyú sarkítás és sajnos pont megegyezik azzal a hazai helyzettel, amit a végén elénk tárt a riport.

Ami nyilvánvalóan szigú szemmel nézve egy iszonyat csúsztatás, de szerintem remek figyelemeztetés és mégiscsak elgondolkodtató.

Persze a legegyszerűbb az egészet lehülyézni. Pont az ilyen miatt haladunk lefelé egy spirálban, amit iszonyat nehéz megállítani. Ez volt az egész mondanó lényege, meg az is, hogy ez milyen magatartásnak köszönhető (széthúzás., önfejűség, nem vagyunk hajlandók kompromisszumokra). Az argentín sztori csak csomagolás volt. De aki csak az orráig lát az persze szétszedheti ízekre.

Elvis 2007.12.13. 13:03:28

Háénnemtom gyerekek!

Nekem ez a cikk nem tetszett!
Ennél jobbak szoktak megjelenni ezen az oldalon. Mert ledaráni én is tudom, hogy tegnap este mi volt a barátokköztben, kronológiai sorrendben, ehhez nem kell ész és írói véna. Pláne nem "széles látókör"!

A "szerző"-nek a Bíró-féle golyóstollról és az ehhez kapcsolható világhírről és ismertségről beszúrt rosszízű megjegyzése pedig kifejezetten taszított. Erre én igenis büszke vagyok, sajnálom!

Ilyen cikkekeket én is tudnék írni, akár még másnaposan is...és az a szomorú, hogy ezért a fércmunkáért valaki fizet is neki!

Kellemes napot!

Elvis

steelhand 2007.12.13. 13:05:28

Éljenek a könyvek, égessünk tv-t...

Zombi 2007.12.13. 13:27:33

Katasztrófa ez a Frei, a reálgazdaságra, mezőgazdaságra, kultúrára, építészetre és egyebekre vonatkozó megnyilvánulásoktól nagyobb ostobaságokat csak a sarki kocsmában lehet hallani pár feles után. És mindezt ez a köcsög úgy tálalja, mint valami tudományos valami, amit Jose (ejtsd: Hozé, magyarul meg József) is megért, mert az ő egyszerű nyelvezetén nem magyarázza túl. Emitt az összeaszott burgonya, amitt a bőrös szar, lásd mindkettő barna és büdös lesz a kezed tőle (körmöd alá is megy), egy tőről fakadnak és egybe konvergálnak... Némileg felhúztam magamat a "széles látókör" kifejezésen, vak vezet világtalant, ostoba a hülyét, hát igen ez faszán ment mindig is ebben az országban.

Tomás de Pedro 2007.12.13. 13:32:49

Én eddig a "bolí"-t használtam spanyolul a golyóstollra - bolígrafo rövidítése.
Freit meg nem nézek, mióta Szaud-Arábiában járt, mert az a műsor csak arról szólt, h Ő milyen fasza gyerek, amiért meg merte csinálni azt a műsort. Tényleg hihetetlen, h páran még bedőlnek a műsorainak...

XSun (törölt) 2007.12.13. 13:58:48

Hát ez elég fos egy írás volt bocsesz.
Nem igazán szoktam nézni a Freit-t de vessetek a mókusok elé, nekem ez az adás tetszett.
Az hogy a kedves kommentező nem tudja hogy ki volt a Bíró László az már róla állít ki szegénységi bizonyítványt.
Ami a gazdaságot illeti és hasonlóságokat illeti.
Nálunk talán nem igaz hogy mindent áthat a korrupció és az elitünk csak arra hajt hogy a saját zsebe tele legyen a többiek meg dögöljenek meg?
Talán nálunk nem úgy működik a politikia hogy a MINDENKORI ellenzék bármi áron keresztbe fekszik a mindenkori kormánypártnak?
Ja és ha a multik akik gyakolatilag megvették ezt az országot kilóra ha kivonulnának szerintetek hány másodperc múlva dőlne be a gazdaság?
Pl. itt győrben ami anno egy ipari fellegvárnak számított és számos gépgyár, könnyű ill élelmiszeripari üzem működött most csak a küldöldi multi cégek vannak.
Ezek a cégek azok akik ha letelik az adókedvezmény akkor fogják a cuccukat és továbbálnak.
Ezért van az hogy az AUDI gyár mentes az iparőzési adó alól amióta itt van. Mindenki tudja hogyha lelépne beütne a córesz több tízezer családban.
Úghogy nem kellene ennyire arcoskodni sajnos szarban vagyunk, nem kicsit, nagyon.

osanyi · http://hulyeseg.tulelo.hu 2007.12.13. 14:11:46

Én nemrég láttam egy filmet erről az Argentin forradalomról.
Röviden összefoglalva: NEM ÚGY VOLT, AHOGY FREI BEMUTATTA!
Kiderült, hogy azért havi 10$ !!! a nyugdíj, mert a TB vezetői 90%-át lenyúlják a bevételnek.
Lényegében a portásig, takarítókig mindenki korrupt volt.
Két csajszi, többek közt egy TV-sztár, nmekiálltak és sarkaiból kiforgatták a rendszert.
MEgmutatták, elmondták mindenkinek, a nyilvánosság előtt vállalták, és fellázadtak az emberek.
Elzavarták, leváltották a TB egész vezetőségét, de még az alkalmazottak nagy részét is.
Azóta több mint tízszeres a havi nyugdíj kényelmesen.

Amúgy a műsor szimpla PR film volt.
A fő üzenete, hogy ne menj az utcára, mert rosszabbul jársz, ha kezedbe veszed a sorsod irányítását.

Vajon ki rendelhette meg?

csongor 2007.12.13. 14:22:14


na ez a szokásos paranoia a jobb oldal részéről...:)
hihetetlen unalmas már ez is.

MoogV · http://nyami.hu 2007.12.13. 14:32:17


a kozelmultban volt egy eloadasa freinek az egyetemen ahova jarok es volt egy rendkivul erdekes momentum a beszelgetes soran:
ha jol emlekszem vmi olyasmit mondott h tekintettel kell lennie arra h a nezoi jo resze max 8 osztalyossal rendelkezik (ma mar ugye erettsegivel, de az utobbi evtizedben leerettegizett emberek java resze is max 8 osztalyos szintjen all... olyan ez ma mar mint a jogsi)

tobbek kozott ezert is hallhatjuk h egymas utan mindent 100x a szankba rag szo szerint...

a dosszie alapvetoen nem egy ismeretterjeszto musor... kerteven olyat nem latsz... nem is lehet, mert azt csak egy szuk reteg nezi (sajnos) aki igenyes musort akar latni valaszza a tematikus csatornakat (pl spektrum, animal planet, discovery, stb)

kerteveken csak altudomanyos baromsagokat lathat az ember amik alapvetoen az eladhatosagra a \"szorakoztatasra\" epulnek koritve vmi ismeretterjesztesnek szant izevel...

de a dosszie meg igy is kategoriakkal a magellan meg dolce vita meg hasonlo \"tudomanyos, ismeretterjeszto, vilagjaro, mittomen\" musorok folott van.

ez van, kerteven klasszisokkal tobb penzt kap, joval szarabb musorert , majd hulye lenne nem elfogadni... es vannak olyan emberek akiknek valoben ez a szeles latokor, mert mashogy nem jutnak hozza... es hallgatjak sokszor a hibakkal teli blodsegeket, mert ez valo igaz...

de attol meg vannak a musornak ertekei is sztem: en pl kifejezetten szeretem nezni a helyszineket ahova eljut, ahova egyszeru ember nem nagyon juthatna el es sokszor egy csomo erdekes dolgot bemutat (gondolok itt pl az orosz milliardos birtokara meg hazara)...

a riportot, ha komoly temarol probal eppen szolni azt nem kell hallgatni hozza... amikor konnyedebb dolgokrol beszelgetnek akkor sokkal erdekesebb tud lenni a musor, mint amikor elojon a komoly 20 perc es magyarorszagra aktualizal mindent...

Nyiz · http://szubjekt.blog.hu 2007.12.13. 17:46:19

Had válaszoljak pár kommentre, choronológikusan.

b92: Köszönöm a cikket!

Csongor: Igen, sajnos tényleg kimaradtak információk, de tartanom kellett Frei tempóját és nem tudok mindent leírni. Sarkítás lehet van benne, de én így látom, ahogy leírtam, persze minden apró részletre nem tudok kitérni.

Elvis: Ezek a cikkek nagyrészt hogyvoltok, néhány személyes megjegyzéssel tűzdelve. Azt sajnálom, hogy negatív megjegyzésként hat a Bíróról tett 1-2 mondatom. Egyáltalán nem becsmérlem, lenézem, sőt, én is büszke vagyok a találmányra, ahogy a többi másik hazai felfedezésekre (Kandó féle villamos, helikopter, stb.).

Egyébként örülnék, ha fizetnének ezért. Akkor egész nap csak ilyet írnék, elhiheted. Honnan jött ez, hogy engem ezért fizetnek? És ki fizet? Frei? Na ne már kérem... Pusztán azért Freihogyvoltkozok, mert a tavaly tavaszi utolsó adás (a Magyarországról szóló) igencsak felhúzott, a brutális sakrítások miatt. És azok komolyabbak, mint amiket én itt elvétek, időhiány miatt.

A kommenteket köszönöm, végre vannak visszajelzések, így legalább már tudom, hogy a jövőben min kell változtatnom. Megpróbálunk az új Frei Dossziéval mi is megújulni.

Sztrovacsek 2007.12.13. 19:35:57

Na, akkor én is hozzászólok, ha esetleg visszatéved még ide valaki. Nem ismerem személyesen a Freit, lehet, hogy igazából nagyon értelmes, és jó, valós rálátasa van a világra, és ez a műsor ténylek az átlagembernek készül. Akkor viszont mondjon is valamit. Az nem megoldás semmire, hogy elmondja mi történt, és leadja ugyanazt a képsort háromszor. Az semmi. Az a tekintet, amikor azt mondja, hogy teljesen Budapesten érzi magát, az kész. Nem csak több magyar, meg német építész élt ott, hanem a lakosság 95%-a bevándorolt, az igaz, hogy a gyarmatosítás alatt, de akkor is európai, és akkor persze, hogy ilyen stílusban építenek. Az meg, h kell a személyes kontaktus, szerintem mindenkivel megtörténik többször egy nap. Ha nem is a sarki pék, hanem a buszsöfőr, vagy a portás, vagy akárki más. Én mostanában többször jártam Pesten, napközben, és senki nem lökött fel, vagy hasnoló. Az már más, hogy az ottélők temperamentusosabbak. Szerintem egy olasz vagy spanyol kisvárosban ugyan ilyenek az emberek, mint ott. Az meg a másik, h megint csak részeket mutatott be. Hogy persze tüntetések, meg kirabolnak új autóban, de ez egy 15 milliós vársoban van. Nem az ország összes többi részén. Azon még nagyot borultam, h Argentína mezőgazdasági ország, úgy mint Magyarország. Ezen mi akar érteni? Azt hogy dolgozók több mint 3%-a dolgozik a mezg-ban? Vagy mi? Mert ilyen nincs. Az meg hogy mindig talál magyar vonatkozást, a műsor része. Nem mintha nem örülnék, hogy legalább ilyen tudással ismerteti meg az átlagnézőt. Csak én mondjuk tudtam. Már ott gyanús volt, hogy a tanár neve Bíró volt... Meg mindig akar ránk is vonatkoztatni. Nem mintha a fél világnak ugyanez lenne a gondja, ez is meglepetésként ér. A tájak viszont szépek voltak. Szerintem, ha Frei ezt komolyan gondolná, 3 órás műsort kéne csinálnia, de azt tényleg csak mi néznék már.

bond 2007.12.13. 22:26:57

Lehet, hogy én más Frei műsort láttam tegnap, mint Ti, akik csak azt veszitek észre, hogy Frei utazik, országot mutat be, megtalál ott magyarokat és beszélget velük.
Számomra a tegnapi műsor azt jelezte, ha ezen az úton haladunk (ergo: ahelyett, hogy azon töprengnénk és tennénk együtt, hogy mivel lehetne végre beindítani az országot a felfelé úton - és erre nem a sztrájk a megoldás), akkor hamarosan nálunk is becsődölhet az ország. Azaz: a hétfőn kezdődő határozatlan idejű sztrájksorozat akár az ország sír-ásásának kezdete is lehet. Ha pedig a külföldiek innen is kivonulnak, mint Argentínából , akkor a Liga gratulálhat magának a fejfa elkészítéséért. Szóval majd náluk lehet reklamálni.
Nekem ez a műsor ezt jelentette. És csípem, hogy úriember módjára próbálja az ország szemét felnyitni - persze gyanítom, hiába, amíg nem bírják értelmezni üzeneteit. Pedig szerintem az idén ez volt a második vagy harmadik olyan adása, melyben a vonalak összekötését és nem széttolását akarja elérni.

Carnivora (törölt) 2007.12.14. 09:22:57

bond 2007.12.13. 22:26:57

Na éppen az ilyen marháknak szólt a műsor :D:D

neszkvik89 2007.12.14. 19:24:44

hm... hát van mit írnom így a kommenteket átfutva, mert bizony ismét dúskálunk véleményem szerint az agymosott, alulművelt, félretájékoztatott emberekben, akik káros hatással vannak a többi még fejlődőképes egyedre... erre iskolapélda lehetne bond barátunk, aki bizony képes minden józán megfontolás nélkül uazt elmondani amit ő ilyen olyan hírekbe, vagy ne adj isten az atv - n hallott.... kezdjük is hát: 1- \"úriember módjára próbálja az ország szemét felnyitni \"- hát ezen kapásból felnevettem, szerintem tomika nagyon szép pénzeket kap azért hogy mindenáron aláássa a fideszt, vagy bármilyen nem kormánypárti tömötülést, ötletet. Egyszerűen fogalmazva egy stróman, :) dehát miért, kérdezhetnétek... a mostani műsor egy igen egyszerű tengely mentén mozgott, ez pedig a következő volt: sztrájk, tüntetés (fidesz ugyebár...) - államcsőd, káosz. ez egyfelől könnyen hihető főleg a sármos tomink szájából, és szenzációhajhász képek alapján, dehát bizony messze nem igazság csírájától is... egy érdekesség rögtön az elején: a világon csak az önkényuralmi, diktatórikus, rendőrállamokban van kevesebb sztrájk, ,tüntetés, társadalmi szerveződés, megmozdulás, mint kis hazánkban, ami bizony gyalázatos... egyértelműen jelzi a lakosság félelmetes
mértékű passzivitását, elkeseredettségét, csalódottságát a politikában... na mindegy, ezt most nem viszem tovább ugrok inkább, ez egy hosszabb szál ennél, :) tehát aki a sztrájkot lázongásnak , netán demokrácia-életellenesnek tekinti az bizony nincs tisztában a magyar alkotmánnyal, csak a mszp-retorikát tudja ajvékolni, mint egy jólnevelt papagáj, :)
2. \"ahelyett, hogy azon töprengnénk és tennénk együtt,
\" - hát ez is több mint naiv... tennénk együtt??? kivel? kókával aki 3-4 év alatt lenullázta a gazdaságunkat, és tovább folytatta minden magyar vállalkozó módszeres kivégzését? ( 2% gdp növekedés nálunk, 9 a szlovákoknál... milyen furcsa, ezek a számok... ) netán veres janival, akiről ép eszű ember nem hiszi el hogy nem volt benne ő is egy zsíros kis adócsalásban, és akinek a fiai is igencsak ráütöttek, (sajnos nem viperával, :) ) na de nem is sorolom, a lényeg az hogy a mostani (!!!) bal-lib kormánynak nincs olyan tagja aki bármilyen formában letéteményese lehetne egy szebb magyar jövőnek, és ezt már ők is bizonyították, aki ezt nem látja akár tovább se olvasson, :)
3. az utolsó dolog pedig az hogy a sztrájk nem sodorja államcsőd közelébe magyarországot, ez csak tomi populista, hazudós műsorában szerepelhet... nézzétek csak a híradókat, hol is fordult elő európában ilyen képtelen faszság hogy ezekből kiindulva gáz legyen... meg is van: SEHOL! (francia vasutassztrájk is egy jó példa nemrégről!!! )

és akkor most summázom az én véleményemet: az egész műsor (igazodva a ker. tendenciákhoz) egy nagy büdös mszp-kampány, orbángyalázás, méghozzá olyan formában hogy bizony még azokat is megtévesztheti akik okosnak, naprakésznek gondolják magukat... és ezzel bizony igen nagy kárt okoz, így kérek minden jóérzésű, gondolkodni képes embert, vegyük észre hogy itt nem reformok folynak, hanem népnyúzás, a magyar emberek kisemmizése. immár kitervelt genocídium folyik csonka hazánkban, napról napra fogy , és öregszik a magyar... ezeken kéne gondolkodni, meg hogy az igazi reformerek (kossuth, széchenyi, stb) forognának a sírjukban ha látnák hogy mennyire tunya, birka nép lettünk, már semmi ellen nem merjük felemelni a szavunkat , inkább kussolunk.... SZÉGYEN, MINDENKI SZÉGYENE!!!

ennyi voltam , aki egyetért köszönöm, aki nem írjon bátran, hátha sikerül jobb belátásra bírnom, :)

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu/ 2007.12.19. 07:37:58

Ne bántsátok má Tomit! Anyám évek óta azzal mos, és nagyon jó. Anyám monta...

Nyáry Móna · http://hova.blog.hu 2007.12.20. 12:03:51

Én nem szoktam nézni a Dossziét, legutóbb csak az kényszeríett a képernyő elé, hogy a fent említett amerikai hölgy és magyar férje a sógoraim, és az elmúlt 3 évben nem volt alkalmam velük találkozni, mert ha Magyarországra jönnek, eszük ágában sincs meglátogatni a tetőtérben élő rokonokat. Hát tévét kellett néznem, hogy lássam a lányukat. Ők egy más világ már. És a műsor tényleg nagyon szar volt.
süti beállítások módosítása