szubjekt

Politika, közélet, magánélet, nemiélet(höhö), sportélet, egy helyen - szigorúan szubjektíven - hiszen egyedül írom, mert ha ketten írnám objektív lenne, márpedig ketten írom, mégis szubjekt, hiszen hárman írom.

Friss topikok

Linkblog

Látogatóink

Locations of visitors to this page

Tapasztalatok chilis csoki fronton

2008.03.22. 18:44 | Nyiz | 3 komment

Csoki chilivel? Naná! Jómúltkorában kaptam egy fél tábla noname chilis csokit, akkor határoztam el, hogy annyit bepróbálok, amennyit csak lehet, itt is van az első 2 versenyző:

1. Zotter Chili, 70%-os kakótartalom (tudom, nem a % a lényeg) (70 g)

Hát őőő... Odabasz. Mást nem tudok mondani. 70 g az egész, de már 3 hete eszem, nem érzem azt, hogy nekem ezt egyből be kéne falnom, falatokban tolom a dolgot. Nagyon finom, mégsem eteti magát úgy, mint egy Milka csoki, hogy meg kell ennem egy egész táblát, hogy azt mondjam, elég volt.
Egyáltalán nem keserű, sőt, meglepően ízletes. Először csak a sima csoki ízt érezni, de ahogy majszolja az ember (nem egyből szétrágni és nyelni is le!), egyre jobban előtérbe kerül a chilis karakter. Nem égeti a pofámat, kellemesen csípős, hogy úgy mondjam, pikáns. Csoki utóíz nem igen van, de a chilit azt még érezni pár percig, ami egyáltalán nem kellemetlen, sőt. Asszem ilyet még veszek a 3 eurós ára ellenére. Nagyon bejött, kicsit mondjuk lehetne erősebb is, de valahol meg kell nyilván húzni a határt, meg a csokit sem szabad elnyomni. 9/10.

2. Lindt Chili+gránátalma, szintén 70% kakótart. (150 g)

Közel sem annyira teljes élményt nyújt, mint a Zotter. Amennyire nem volt keresű jellege a Zotternek a 70% csoki ellenére, ez annál inkább keserű utóízt éreztet a szájban még 10 perccel később is a fogyasztás után. És sajnos kellemetlen az utóíz. A keserűségét próbálja ellensúlyozni az édes gránátalma töltelék, ami egy-két másodpercig jól is ellensúlyoz, de aztán kiveszik az ív. A chilis karakter sokkal jobban elveszik az ízek közt, mint a Zotterban, hamar elillan az íz. És nem is olyan erőteljes, ráadásul kb a "lekvárral" együtt kerül elő, így nem is lehet igazán élvezni. Egyszerűen a chilit elnyomja a "lekvár", a gránátalma tölteléket meg a csoki keserűsége. Legalább a lekvár jó benne. Jóindulattal is csak 4/10. És arról még nem is beszéltem, hogy ebből már betoltam a fél táblát és nincs meg az az elégedettség, mint egy falatt Zotter után... Ilyet ne vegyetek.

Címkék: kritika csoki

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjekt.blog.hu/api/trackback/id/tr61392617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darth Palma 2008.03.23. 12:46:54

Abszolút egyetértek! A Zotter az egyik legdrágább, legkülönlegesebb és legfinomabb csokikat gyártó cég. Az én kedvencem (és mindenkinek őszintén ajánlom) az almás csoki. De ez nem csak egyszerűen almás, hanem olyan, mint az almáspite: sok fehéjas töltelék van egy vékony réteg csokiba rejtve. Egyszerűen isteni eledel :)
(Tényleg megéri a 3 eurot...)

*zs* 2008.03.26. 19:27:04

Nem Cote d'or volt a noname chillis csoki? Nekem az a kedvencem..különösen a málnás és a narancsos változat. És egyáltalán nem drága, kb két tábla milka ára, ami valljuk be, a milka silány minőségéhez mérten egy ilyen csokiért elég jutányos. Éljenek az elefántok!

Nyiz · http://szubjekt.blog.hu 2008.03.26. 20:40:00

Sarotti volt. Valami német "belmárka" lehet, mert sosem hallottam még róla sehol sem. Mindenesetre marha jó volt, jobb, mint a Lindt. Ez a Sarotti valami kommerz chilis csoki lehetett. Kár, hogy ilyet itt nem kapni, így marad a 3 euros cucc, amit nagyon be kell osztani...
süti beállítások módosítása